Troia als vakantiebestemming

3 december 2018

Boottochten op zoek naar dolfijnen, stranden zo ver je kunt kijken, restaurants met verse vis, terrasjes op het strand... vakantie met het gezin met voor iedereen leuke “things to do” op het schiereiland Troia in Portugal! Troia behoort samen met Setubal tot een van de mooiste plaatsen in Portugal! 

U kunt een veerboot in Setúbal nemen en zo een oversteek maken over de rivier de Sado en het schiereiland Troia ontdekken, Troia ligt minder dan een uur van Lissabon vandaan. Hier ligt één van de meest uitgestrekte zandstranden van Portugal, met een lengte van 18 km, waar u met het hele gezin van kunt genieten. Troia wordt gekenmerkt aan het oneindige goudkleurige zand, met aan de andere kant de zee met helder water. Bij mooi weer kunt u allerlei watersporten beoefenen. Dit gebied heeft geweldigen plekken om te windsurfen en te zeilen en dolfijnen te zoeken. De sportliefhebber zit goed op Troia naast de water sporten die te beoefenen zijn, zijn hier ook verschillende golfclubs waar je een gezellige dag met uw gezin kunt doorbrengen.

En mensen die meer cultuurliefhebbers zijn niet getreurd want Troia heeft ook oude ruïnes en rijstplantages die de moeite waard zijn om te bezichtigen! De Romeinse ruïnes zijn een van de belangrijkste archeologische vondsten uit de 1ste eeuw. Hier bevond zich vroeger de grootste viszouterij van het West-Romeinse rijk. En dat vis nog steed belangrijk is is ook terug te zien in de economie van deze tijd! U kunt een route lopen die langs mooie stranden gaan en uitkomt bij verschillende restaurants. Een paar kilometers verder ziet het landschap er helemaal anders uit. Daar worden de duinen onderbroken om plaats te maken voor de lagune van Melides, met vijf miljoen jaar oude kliffen. Daarnaast bevind zich daar een natuurreservaat.

In Troia zijn ook rijstplantages te bezichtigen in het kleine dorpje Comporta. Het dorp ligt aan het begin van het schiereiland van Troia, tussen de rivier de Sado en de zee. In Comporta is het het hele jaar rustig en men kan hier niet spreken van massa-toerisme. Het mooie zandstrand van Comporta ligt op slechts 1km en strekt van de punt van het schiereiland tot aan 20km ten zuiden van Comporta.

Doordat er zo weinig massa tourisme is laten de mensen op troia hun parasollen e.d. gewoon op het strand liggen en komen er de volgende dag weer terug om te genieten van het strand. En dit gebeurt niet om een plekje te claimen maar omdat het daar zo lekker rustig is.

back