Villa Portugal Huren

Villa Portugal Huren

Villa huren in Portugal?
Op zoek naar een huur villa in Portugal? Amarantevillas verhuurt luxe villas in heel Portugal. Het huren van een villa in Portugal is zeer eenvoudig en in verhouding vaak goedkoper dan in Italië of Frankrijk. Dit terwijl de kwaliteit van de villa's buitengewoon goed is. Onze vakantievilla's in Portugal hebben allemaal een privezwembad. Wij verhuren villa's in geheel Portugal, maar de populairste bestemmingen zijn: De Algarve (zuid Portugal), de kust net onder Lissabon en ten westen van Lissabon (midden Portugal) en in het noorden van Portugal. (bijv. Caminha, Viana do Castelo, Ponte de Lima, Porto, Barcelos, etc). 

Villa in Portugal huren
Als u een villa in Portugal wilt huren kunnen we ons voorstellen soms door de bomen het bos niet meer te zien. Goed advies is daarom belangrijk voor het kiezen van de juiste vakantievilla in Portugal. Het huren van een villa in Portugal is bij ons zeer eenvoudig. U kunt advies vragen via telefoon of via email en wij zullen voor u de beste vakantievilla's in Portugal selecteren, passend bij uw wensen. Uiteraard kunt u ook gerust zelf al een kijkje nemen tussen al het aanbod en als het uw voorkeur heeft om alles zelf te regelen is dat uiteraard geen enkel probleem. U kunt bij ons gratis een optie nemen op welke willekeurige villa in Portugal. U kunt dan bijv. uw tickets naar Portugal regelen of met andere personen de villa bespreken, zonder dat de villa dan aan iemand anders wordt verhuurd. Uiteraard kunt u ook heel eenvoudig direct de villa van uw voorkeur reserveren via de website. 

Portugal is een langgerekt land met iets meer dan 10 miljoen inwoners, waarvan ongeveer 4 miljoen in of rondom Lissabon of Porto wonen. Er heerst een Mediterraan klimaat met een droge, warme zomer. In het zuiden bevindt zich de toeristische streek Algarve, die zich uitstrekt van de landsgrens met Spanje in het oosten, tot aan het meest zuidwestelijke puntje van Europa's vasteland, Cabo de Sao Vincente. Vooral in de westelijke kant van de Algarve is het toerisme toegespitst op de plaatsen Albufeira, Vilamoura, Portimao, Carvoeiro, Lagos en de prestigieuze golfbanen Quinta do Lago en Vale do Lobo. Vanaf de luchthaven Faro is alles gemakkelijk te bereiken via de snelweg A22 (tol).  In de Algarve  kunt u genieten van een ruime keuze schone stranden, de zon en het heerlijke klimaat. De regio leefde in vroeger tijden vooral van de visvangst, wat nu nog te merken is in de restaurants waar verse, gegrilde vis te verkrijgen is. De hoofdstad Lissabon ligt aan de kust en is daarom ook een havenstad. Twee grote bruggen over de rivier de Taag verbinden de zuidelijke regio met de stad, prachtig uitzicht over de stad heeft u vanaf het Christusbeeld bij het dorpje Almada, aan de overkant van de Taag. In de stad zelf zijn diverse wijken het bezoeken waard. De wijk Baixa vormt het hart van Lissabon, is een paradijs voor de shoppende vakantieganger. Na een zware aardbeving in 1755 is een groot deel van het centrum herbouwd, waardoor hetn heel overzichtelijk is geworden. De wijk Bairro Alto is een van de meest authentieke wijken van de stad. De traditionele winkeltjes, restaurants en cafés geven deze wijk een unieke sfeer. Via de lift ‘Elevador de Santa Justa’ bent u snel van de lager gelegen Baixa in het 30 meter hoger gelegen Bairro  Alto. Binnen de stad rijden nog diverse tramlijnen en er is een metro die de buitenwijken met de stad verbindt. De  luchthaven Portela ligt middenin Lissabon.Naar het noorden toe, tussen Lissabon en Porto ligt centraal Portugal en de zilverkust. Dit is het groene hart  van het land, met Portugals derde stad, Coimbra, veel kloosters, kastelen, kerken en paleizen. In het  dorpje Sintra zijn de kastelen en paleizen te bezoeken, zeker de moeite waard! Deze regio biedt alles, van  prachtige stranden tot cultureel erfgoed en adembenemde natuur.

Helemaal in het noorden ligt de oude havenstad Porto, dit is de op een na grootste stad van Portugal met bijna twee miljoen inwoners. De smalle straatjes, oude winkels en de rivier de Douro geven een bijzondere charme aan de stad. Langs de rivier Douro, bevinden zich de bekende wijnhuizen waar de Port geproduceerd wordt. Het prachtige achterland achter Porto en verder naar het noorden tot aan de grens met Spanje, herbergt authentieke, Portugese dorpjes zoals Ponte de Lima, Valenca, Viana do Castelo en Caminha.
Het eten in de restaurants is goedkoop naar Nederlandse maatstaven, en er worden flinke porties opgediend. De streek is wat minder bekend bij de massa toeristen, wat het unieke van deze regio ten goede komt. In de prachtige villa’s verscholen op de heuvelruggen tussen het groen komt u even helemaal tot rust. De stranden zijn hier schoon en goed bereikbaar. De oceaan heeft flinke golven, maar er zijn genoeg rustige baaien waar het heerlijk toeven is met kleine kinderen.

In de grote steden is er een compleet openbaar vervoerssysteem, treinen rijden door geheel Portugal. De taxiprijzen zijn heel redelijk, in de steden wordt een meter gebruikt. Let op dat deze aanstaat wanneer u wegrijdt. Er zijn drie internationale luchthavens, te weten: Porto, Lissabon en in Faro. Er komen dagelijks vluchten vanuit heel Europa en daarbuiten aan. Om Portugal in te mogen moet u in het bezit zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart en een ziektekostenverzekering. Het kraanwater is drinkbaar, maar niet altijd even lekker. Vooral buiten de steden is het goed om flessenwater te drinken, agua mineral genoemd met koolzuur of sem gas voor water zonder koolzuur. U kunt in Portugal betalen met de Euro. Er is een uur tijdsverschil met Nederland, het is in Portugal altijd een uur vroeger.